18 Ekim 2012 Perşembe

5 vakit namazdan sonra okunacak

Herhangi bir dileginiz için bu ayeti sabah-akşam , her zaman sayısız okumayı vird edinirseniz niyetinize ulaşmanız için yeterlidir

Niyetiniz ister dünya işleri ile ilgili olsun, isterse ahiret işleri ile, ya da doğru ve hayırlı bir iş olsun her dilediğinize kavuşursunuz....

Dua budur:

Bismillahirrahmanirahim

Hasbiyallahü li dini, ( Dinim için Allah'ım bana yeter )

Hasbiyallahü li dünyaye, ( Dünyam için Allah'ım bana yeter )

Hasbiyallahü lima ehemmeniy, ( Bana fenalıkla kasd edene karşı Allah'ım bana yeter )

Hasbiyallahü liman bağa aleyye, ( Bana azgınlık eden kimseye karşı Allah'ım bana yeter )

Hasbiyallahü limen hasedeniy, ( Bana hased edene karşı Allah'ım bana yeter )

Hasbiyallahü limen kadeniy bi suin, ( Bana fenalıkla yaklaşana karşı Allah'ım bana yeter )

Hasbiyallahü ındel mevti, ( Ölüm anında Allah'ım bana yeter )

Hasbiyallahü ındel meseleti fil kabr, ( Kabirde sual sorulacağı anda Allah'ım bana yeter )

Hasbiyallahü ındel miyzan, ( Amellerin tartılacağı anda Allah'ım bana yeter )

Hasbiyallahü ındes sırati, ( Sıratı geçerken Allah'ım bana yeter )

Hasbiyallahü la ilahe illa hu aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşıl azıym.

(Bana Allah yeter. O’ndan başka hiçbir ilâh yoktur. Ben ancak O’na tevekkül ettim. O, yüce Arş’ın sahibidir )

Amin

Fatiha Suresi ve 19 Mucizesi

FATİHA SURESİ VE 19

Kuran’ın ilk suresi Fatiha Suresi’dir. Surelerin başındaki Besmele’lerden sadece ve sadece Fatiha Suresi’ndeki Besmele numaralıdır. (27. Sure 30. ayetindeki Besmele’de numaralı ayette geçer, fakat surenin başında değildir.)

Bundan önce 19 kodu ile ilgili gördüklerimiz Fatiha Suresi’ndeki bu istisnai durumun özellikle oluşturulduğunu ispat etmektedir. Böylece 19 kodu binlerce yıldır neden olduğu merak edilen istisnai bir durumu açıklamaktadır.

Fatiha suresi ile ilgili göreceğimiz özellikler:


1- Fatiha’nın 1 numaralı ayetinin Besmele olduğunu ispatlamaktadır.
2- Fatiha Suresi’nin mucizevi yapısını ortaya koymaktadır.
3- Sure sıralamalarının da ilahi düzenlemeyle olduğunu bir kez daha ispat etmektedir.


Besmele, Dünya’da en çok tekrarlanan kelime topluluğudur. Fatiha Suresi ise en çok tekrarlanan metindir diyebiliriz. Hiçbir dinde, hiçbir toplulukta Fatiha Suresi kadar sık tekrar edilen bir sure bilmiyoruz. Üstelik bu tekrarlanma 1400 yıldan daha uzun bir süredir devam etmektedir. Her gün kılınan namazda, günlük hayatta okunan Fatiha Suresi, hem Kuran’ın en çok okunan suresidir hem en çok tekrarlanan sure olarak Dünya’da da özel bir yere sahiptir.

Fatiha Suresi’nin matematiksel yapısına geçmeden Fatiha Suresi’nin tercümesini verelim

Merhametli, Şefkatli Allah’ın adıyla (1:1)
Övgü alemlerin Efendisi olan Allah’adır. (1:2)
O merhametlidir, O şefkatlidir. (1:3)
Din gününün hükmedenidir O. (1:4)
Yalnız sana kulluk eder, yalnız senden yardım dileriz. (1:5)
Bizi dosdoğru yola ilet (1:6)
Kendilerine nimet verdiklerinin yoluna, kendilerine gazap edilmiş olanların ve sapmışlarınkine değil. (1:7)


İşte bu çok anlamlı metnin içindeki matematiksel sisteme birkaç örnek verelim:

1- Sure numarası olan 1 rakamından sonra ayetlerin numaralarını sırasıyla yan yana koyarsak elde edeceğimiz sayı 19’un tam katıdır.
1 1 2 3 4 5 6 7 = 19×591293


2- Sure numarası olan 1 rakamından sonra her ayetin harf sayısını yan yana koyduğumuzda elde edeceğimiz 15 rakamlı sayı da 19’un tam katıdır.
1 19 17 12 11 19 18 43= 19×6272169010097


3- Eğer yukarıdaki örneğe ayetlerin harf sayısından sonra matematiksel değerlerini de eklersek elde edeceğimiz sayı 19’un tam katıdır.
119 786 17 581 12 618 11 241 19 836 18 1072 43 6009= 19x………………………………….


4- Bu son elde ettiğimiz sayıda harf sayısının önüne ayet numaralarını yazarsak elde edeceğimiz sayı da 19’un tam katıdır.
1 1 19 786 2 17 581 3 12 618 4 11 241 5 19 836 6 18 1072 7 43 6009= 19x…………….


5- Eğer Fatiha Suresi’nin sure numarasından sonra, toplam ayet sayısını, toplam harf sayısını ve toplam matematiksel değerini yan yana yazarsak elde edeceğimiz sayı da 19’un tam katıdır.
1 7 139 10143 = 19×90205797



6- Eğer Fatiha Suresi’nin sure numarasından (1) sonra ayet sayısını (7) ve kelime sayısını (29) arka arkaya koyarsak çıkan sayı da 19’un tam katıdır.
1 7 29= 19×91



7- Eğer sure numarası olan 1 rakamından sonra ayet sayısını ve her ayetin kelime sayısını sırasıyla yazarsak elde edeceğimiz sayı da 19’un tam katıdır.
1 7 4 4 2 3 4 3 9 = 19 x 9180181



Tek bir surenin içinde oluşan bu mucizevi yapıyı görünce aklımıza Kuran’ın şu ayeti geldi:


Eğer kulumuza indirdiğimizden şüphe içindeyseniz, haydi bunun benzeri bir sure getirin. Allah dışındaki tanıklarınızı da çağırın. Eğer doğru sözlü iseniz! (2:23)

İnşirah Suresi ve fazileti

İnşirah Suresi:
Bismillahirrahmanirrahim.
Elem neşrahleke sadrak.Ve veda’na anke vizrak ellezi engada zahrak.Ve refa’na leke zikrak.Feinne mea’l-usri yüsra.İnne mea’l-usri yüsra.Feiza ferağte fe’nsab ve ila Rabbike fergab.
“biz senin için(mutluluğu) gögsünü açmadıkmı?.Senden yükünü indirmedikmi? O senin sırtını ezen yükü.Senin şanını yüceltmedik mi?.Demek ki zorlukla beraber bir kolaylık vardır.Evet,zorlukla beraber bir kolaylık vardır.O halde boş kaldın mı yine kalk(başka bir iş ve ibadetle)yorul.Ancak Rabbine yönel”

İnşirah suresi ve faziletleri.
Maneviyâtta ilerlemek istiyenler, bu sûreyi her gün 70 defa okumayı ihmal etmesinler
Aldıkları yüksek seviyeli ilmi; karşılaştıkları yüksek müşahedeleri, değerli keşifleri hazmetmek istiyenler günde yetmiş defa bu sûreyi okumağa devam etsinler
İçi sıkılanlar, başı daralanlar, bunalımda olanlar selâmete çıkmak istiyorlarsa, günde yetmiş defa bu sûreyi okumağa devam etsinler
Her biri de görecek ki; bu sûreye devam, Allah ın izniyle onları kesinlikle muradlarına erdirecektir
Kim bu sureyi beş vakit namazlardan sonra okumaya devam ederse,Cenab-ı Hak işlerinde ona kolaylık verir ve rızkını çoğaltır,sıkıntısını giderir,ummadığı yerden rızıklandırır
Bu sureyi her gün duha vaktinde ikiyüzer defa okumaya devam eden kimse bazı esrarı ilahiyyeye vakıf olur
Dilek için ise;2 rekat hacet namazi kil Besmele ile 152 kere elem neşrah leke sadrak süresini oku muradini iste gece yarisindan sonra okunması makbuldür.

Resulullah s.a.s. buyurdu ki : '' inşirah suresini okuyan kimse , bana gelip de sıkıntımı gideren gibidir ( o kadar sevap ve ecır alır )...ebü suud efendi , ebü suud tefsırı.

* hergün 7 kere okumaya devam eden kimse kalp sıkıntısından kurtulur , bol rızka kavuşur.

* bir kimse 5 vakit namazın ardından okumaya devam ederse , Allah ü teala o kımsenın her işini kolaylastırır.kederli bir durumda ise , ferahlıga cıkarır.
beklemedıgı yerden kendisine rızık ikram olunur
kalbi herzaman huzur ve rahatlık içinde bulunur.

* kendisinde gögüs darlıgı bulunan kimseye bu sure okunur veya hasta olan kimse bu surenın okunmasına bizzat devam ederse Allah ü teala o kimseyi bu hastalıktan kurtarır.

* selef-i salihinden bir kısım ulema : her kim Kuranı Kerim i ezberde zorlanıyorsa bir kagıda yazsın . zemzem suyunda yazılar sılınınceye kadar beklettıkten sonra bu suyu içsin , ezber sorunu kalmayacaktır . buyurmuslardır.

* bu sure , gönlü daralan , sıkıntı çeken ve bunalıma gıren kişinin üzerine okunursa , Allah ın izni ile şifa bulur.

Sahife-i Seccadiye Keder ve Üzüntülerden Kurtulma Duası

Sahife-i Seccadiye

Ey (yüce Allah) ki, mihnet düğümleri seninle çözülür; ey ki, zorluklar sınırı seninle aşılır; ey ki, kurtuluş ferahlığına seninle kavuşulur! Kudretin karşısında güçlükler kolaylaşmış, lütfunla sebepler sebep oluvermiş, kudretinle kaza ve kaderin cari olmuş ve her şey iraden doğrultusunda gelip geçmiştir. Her şey, söylemene gerek kalmadan sırf meşiyetinle emir almakta, nehyine ihtiyaç duyulmadan sakınmakta. Önemli işler için çağrılan sensin; musibetlerde sığınılacak sensin; felaketleri defedecek olan sensin; sıkıntıları giderecek olan sensin.

Ey Rabbim, ağırlığı altında ezildiğim felaketler üzerime çökmüş; tahammülü çok güç olan musibetler gelip çatmış bana. Bunları kudretinle bana getirmiş, saltanatınla bana yöneltmişsin. Senin getirdiğini kimse götüremez; senin yönelttiğini kimse geri çeviremez; senin kapattığını kimse açamaz; açtığını kimse kapatamaz; zorlaştırdığını kimse kolaylaştıramaz; hor ve zelil kıldığına kimse yardım edemez.

O halde ey Rabbim, Muhammed ve âline salat eyle ve lütfunla kurtuluş kapısını yüzüme aç; gücünle üzüntü ve kederin üzerimdeki sultasını kır; şikâyetçi olduğum hususta bana bakışını güzelleştir; dilendiğim konuda ihsanının tatlılığını bana tattır; bana kendi katından bir rahmet ve afiyet dolu bir rahatlık ver; bana kendi indinden acil bir kurtuluş yolu belirle; beni gamlanıp kederlenmekle meşgul ederek farzlarını yerine getirmekten, sünnetini uygulamaktan alıkoyma.

Ey Rabbim, artık inen belalara dayanamaz oldum; gelip çatan musibetlere katlanmaktan üzüntüyle dolup taştım. Sen, duçar olduğum sıkıntıyı gidermeye, içine düştüğüm durumu ortadan kaldırmaya kadirsin. O halde, hakketmesem de bunu bana yap; ey büyük Arşın sahibi, ey bol nimetlerin sahibi! Senin (her şeye) gücün yeter; ey merhametlilerin en merhametlisi! Âmin, ya Rabbe’l-âlemin.

http://www.dailymotion.com/video/xf5sbb

MADDİ VE MANEVİ OLARAK YÜKSELMEK İÇİN OKUNACAK SIRLARLA DOLU SALAVAT-I MECULE

SALAVAT-I MECULE


Allah dostlarından birisi diyor ki:
-Yüce Allah’ın bana sırrını bildirdiği salavatın adına “Salat-ı Mec’ule” denilir.Bu salavat her türlü olmazı olur hale getirmek ve çözülmez düğümü çözmek için okunur.
Bu salavatı okuyan kimseye cennette verilecek alanın binlerce köşesinden her bir köşesinde bin çadır, her çadırda bin tane hizmet eden huri gılman cennet ehline elbise taşımaktadırlar. Her çadırın çevresinde bin tane ağaç, her ağaç üzerinde bin tane dal, her dalda yüzbin çeşit renkte meyveler,istenen her şey dallardan insanın önüne gelmektedir. Her çadır içinde altından ve çeşitli mücevherattan bin sofra kurulmuş, her sofrada altından kap içerisinde bin çeşit yiyecek, hiçbirinin tadı ve rengi diğerine benzemeyen beşyüz bin çeşit yiyecek. Bütün bu ikramlar, anılan vakitlerde aşağıdaki salavatı (51) defa okuyacak kimse içindir. Salavat-ı şerife budur:

Allahümme salli ala seyyidina muhammedin tehullü biha ukdeti ve tüferricü biha kürbeti ve takdıy biha haceti ve ala alihi ve sahbihi ve sellim

Üzüntüyü gideren dua

"Herhangi bir kul Allahümme Rabbessemavatisseb'i ve Rabbel-arşil azîm ikfinî kulle mühimmin min haysu şi'te, min eyne şi'te derse Allah mutlaka onun üzüntüsünü giderir."

Ramuz-ul Ehadis

Dualarımızın Kabulü İçin

Lâ ilâhe illallâhü vahdehü lâ şerikeleh, lehül-mûlkü velehül-hamdü ve hûve alâ külli şey'in kadir. Elhamdü lillâhi ve Subhanallâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü Ekber. Velâ havle velâ kuvvete illâ billâhil Aliyyil-aziym.

Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.):
"Her kim bu kelimelerle duâ eder de günahlarının bağıslanmasını diler veya dünya ve âhireti ile ilgili bir duâ ederse duâsı kabul olur ve istediği verilir" buyurmustur.

Şirkten Korunmak için

Bismillâhirrahmânirrâhim.

Allâhümme innâ neûzu bike min en nüşrike bike şey'en na'lemuhû ve nestağfiruke lima lâ na'lemûhû."

"Bilerek Zat-ü Ecelli âlâ'na şirk koşmaktan sana sığınırız Allah'ım. Bilmeyerek bizden meydana gelen şirkten de affını talep ederiz Allah'ım." Amin.

Resûlullah “sallallahü aleyhi ve sellem” şu düâyı çok okurdu:

Resûlullah “sallallahü aleyhi ve sellem” şu düâyı çok okurdu:

(Allahümme innî es’elüke-ssıhhate vel-âfiyete vel-emânete ve hüsnel-hulkı verrıdâe bilkaderi birahmetike yâ Erhamerrâhimîn). amin

Bunun ma’nâsı (Ya Rabbî! Senden sıhhat ve âfiyet ve emânete hıyânet etmemek ve güzel ahlâk ve kaderden râzı olmak istiyorum. Ey merhamet sâhiblerinin en merhametlisi! Merhametin hakkı için bunları bana ver!) demekdir.