26 Ağustos 2008 Salı

Yağmur duası

Allahümme eskinâ gaysen muğîsen he-nîenmerîengadakanmücellelen seyhan âm-men tabaka, Allahümme eskınâl-gayse velâ tec'alnâ mîne'l-kanitîn.. Allahümme inne bi'l-bilâdi ve'l-bâdi ve'l-halki mine'l-lâ'vâ'i vaddanki mâ lâ-neşkû illâ ileyke. Allahüm-me enbit lenâ'z-zer'a ve edirre lenâ'ddar'a ve eskinâ min-berekâtis-semâ'i ve esbit le-nâ min berekâti'l-ard. Allahümme innâ nes-teğfiruke inneke künte gaffâran feersilis-semâe midrâra.

TERCÜMESİ Allahım, bize yardım eden, içimize sinen, ferahlık veren, bol yararlı, her tarafısulayan bereketli bir yağmur ihsan eyle. Al-lahım,bizi yağmurla sula, bizi ümitlerini kesen kimselerden eyleme. Allahım, kullarda, illerde ve diğer yaratıklarda öyle bir güçlük, öyle bir darlık var ki senden başkasına arz edemeyiz.
Ey yüce yaratıcımız, bizim için ekinleri bitir, sütlerimizi bollaştır, bizi göğün bereketlerinden sula, bize yeryüzünün bereketlerinden ihsan eyle. Ey cömert, kerem sahibi Allahımız, biz senden mağfiret dileriz, şüphe yok ki sen çok bağışlayıcısın, bize gökten bol bol yağmurlar yağdır, ey bağışlayıcı merhametli Rabbimiz!




Hiç yorum yok: